Bullar/ägg och mjölkfria


1 pkt jäst 

5 dl havremjölk 

1,25 dl rapsolja 

1,5 dl socker

1 tsk salt 

10-12 dl mjöl ca 

Fyllning 

1 msk kanel

1 dl socker 

1 dl flytande mjölkfri margarin

  • Smula jästen i en bunke. Värm havremjölken och oljan till 37 grader. Häll över jästen och rör om. 
  • Tillsätt socker, salt och mjöl. Rör om och knåda till en smidig deg. Låt den jäsa i 30 minuter. 
  • Rör ihop fyllningen 
  • Dela degen i 2 delar och kavla ut varje bit. Smeta på fyllningen och rulla ihop till en rulle och skär sedan i bitar. 
  • Lägg på plåt och låt jäsa i 30 min. 
  • Pensla bullarna med havremjölken och strö över pärlsocker. 
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 7 min i 250 grader.