Tips och råd

Tips och råd
Tips och råd

Jag använde en gammal benvämare som jag lade strumpor i för att göra ett litet bo åt min son. Jag lade den sedan under lakanet. Här ligger Emilio trygg i sitt lilla bo. Jag märkte att den stora spjälsängen kände han sig inte riktigt trygg i utan sprattlade ganska mycket med ben och armar han blev genast lugnare när han låg så här. Jag använde den till andra saker också, använde den i bilbarnstolen och i soffan m.m och man kan även rulla ihop en handduk och göra likadant med den också.

Tips och råd
Tips och råd

Handhygien är A och O när man har prematur barn hemma. Det är väldigt viktigt att tvätta sina händer hela tiden och sprita dom eftersom prematur barnen är så infektionskänsliga. Hade en Handsprit flaska i varje rum, var lättare då att alltid komma ihåg. Sen köpte jag med mig en liten som jag alltid fick plats i skötväska eller i byxfickan. Finns att köpa på apoteket.

Tips och råd

Jag hade även en ytdesinfektion flaska hemma. Jag använde den innan jag tillagade barnens mat och torkade av köksbänken med den och dörrhandtag när vi haft besökare m.m. Finns att köpa på apoteket.

Tips och råd

Kokade napparna ofta och jag kokade dom minst 5 min. Var inte alltid lätt att hålla barnens nappar isär för dom tog varandras ganska ofta. Rekommendation byt napparna ofta. Jag hittade prematur nappar på barn affärer (barnenshus, babyproffsen) mina tog inte vanliga nappar eftersom dom var för stora och kväljdes utav dom.

Tips och råd

Jag använde MAM nappflaskor som jag har tyckt varit bäst för mina barn. I paket när man köper dom står det exakt hur man plockar isär flaskan och steriliserar den i Micro vågsugnen mycket enkel, snabbt och effektiv.. Flaskan finns att köpa i stort sett överallt.

Tips och råd
Tips och råd

Jag hade både öron termometer och rumptermometer hemma men tyckte rumptermometerna är bättre att ha en öron eftersom mina barns öron var så små så öron termometern passade inte så bra när man precis hade kommit hem från sjukhuset. När barnen hade vuxit till sig lite så var öron tempen mycket bra alternativ. Nu använder jag båda för att vara säker på att tempen stämmer.

Tips och råd
Tips och råd

Då båda mina barn är födda under vintertid var det svårt att hitta ytterkläder för barnen att åka hem i och ha när dom var ute
en lite stund, så jag bad min mammas vänner sticka tröja, raggsockar och byxor väldigt praktiskt när man inte kunde hitta någonting annat att ha på dom söta små knyten. Fanns inga strumpor eller skor som passade runt deras små anklar allt åkte bara av så jag tyckte hemstickat var ett riktigt bra alternativ.

Tips och råd
 

Idag finns det mer och mer prematur kläder. Jag hittade mina på (barnenshus, babyproffsen) från stl.32 dom andra vanliga affärer som HM, Lindex och Kapphal även Ica maxi har Stl. från 44 och inte längre Stl. 50. Mina rekommendationer är att inte köpa så mycket bara några basplagg för dom växer så snabbt. Bättre köpa större och låt dom vara lite stora för dom växer så snabbt i dom.

Lite tips om länkar
http://www.babyjoy.se
Har kläder från stl 32
 
www.filur.se
Har kläder från stl 32
 
www.mambaby.com
Har preemie nappar, 3 storlekar
Storlek 1 passar vikt under 1200 g
Storlek 2 passar vikt mellan 1000 g och 1800 g
Storlek 3 passar vikt 1600 g  och 2500 g
 
www.apoteket.se
Har prematur blöjor  1 – 2,5 kg
 
www.britax.se
Britax baby safe sleeper
Perfekt  bilbarnstol för  prematur barn
Ger extra stöd åt väldigt små barn så att de färdas säkert och bekvämt utan att röra sig för mycket i bilen.
Tips och råd